Buzgó barlang – kontaktus a Barlangász Vezetőszolgálatra

Fekvés, megközelítés:

A Buzgó barlang a Szilicei fennsík északi lábánál fekszik, Várhosszúrét község határában (Krásnohorská Dlhá Lúka – Rozsnyótól 8 km). A Barlangász Vezetőszolgálat irodája a várhosszúréti Jozefína panzióban található, ahol a látogatók megkapják a teljes barlangász felszerelést. A falu közepén, a nagy kanyarban kell letérni a főútról a panzióhoz (Jólész – Jovice felől érkezve jobbra; ill. Hárskút – Lipovník felől érkezve pedig balra). Innen mindig egyenesen kell haladni a patak jobb partján és 100 m után, az utca végén egy fekete vashídon áthaladva ér a Jozefína panzió udvarára (Nézze meg a térképet !). A nagy kanyartól a panzióig az út kis táblákkal van jelölve. Abban az esetben, ha nincs itt a túravezető, érdeklődjön a panzióban, vagy próbálja telefonon elérni valamelyik túravezetőt.

Túravezetők:

Dr. Stankovič Jaroslav (szlovák)

Tel. +421 905 412 048

E–mail: stankov@ke.psg.sk

Barlangtúrák

A túrák a belépési rend szerint valósulnak meg, melyet minden éven a barlang üzemeltetője ad ki. A belépődíj az árjegyzékben található.
A barlangba erős túracipőt, túrabakancsot ajánlatos hozni. Ha nincs lehetősége túracipőt hozni (vagy magasabb vízállás esetén), lehetőség van gumicsizma kölcsönzésére 1 EUR.